Блестяща изява имаше представителният Общински духов оркестър – Ловеч, по време на Петия национален фестивал на

...
Блестяща изява имаше представителният Общински духов оркестър – Ловеч, по време на Петия национален фестивал на
Коментари Харесай

Блестяща изява на ловешкия Общински духов оркестър на фестивал в Свиленград 

Блестяща изява имаше представителният Общински духов оркестър – Ловеч, по време на Петия национален фестивал на духовите оркестри в Свиленград, провел се на29.09.2022 г. Оркестърът с диригент Тотко Рогашки заслужена получи специален плакет, съпроводен с грамота.

Наред с други известни сформира, ловешките музиканти дефилираха от остарелия мост на р. Марица до площад „ Пети октомври “ в Свиленград. След това те изнесоха впечатляващ концерт пред постройката на общината. Репертоарът беше стилно селекциониран и включващ пиеси, както от занимателната музика и джаза, по този начин и от актуалния български фолклор. 

Всяко осъществяване на ловешките виртуози бе посрещнато с доста вдъхновение от публиката, неспираща  горещо да ги приветства. За следващ път те почтено опазиха музикалната популярност на своя Ловеч. 

Музикалното събитие бе проведено от Община Свиленград и НЧ „ Просвета 1870 “, с финансовата поддръжка на Министерството на културата и е част от тържествената стратегия по случай освобождението на Свиленград и 110 година от началото на Балканската война.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР